Samenwerking met Koning Willem I College

Samenwerking met Koning Willem I College

INSPIRATIE

Nooteboom Textiles zoekt continu naar nieuwe inspiratie om haar producten te presenteren aan haar klanten. Deze keer kwam de inspiratie uit een onverwachte, leuke hoek. Nooteboom is een samenwerking aan gegaan met studenten van de Fashion Design opleiding van het Koning Willem I College te s’ Hertogenbosch.

UITWERKING

De samenwerking is gestart met het verdelen van de studenten in twee groepen, te weten commercieel en autonoom. In de commerciële groep kregen de studenten de mogelijkheid om met een selectie uit onze effen Basic stoffen unieke (commerciële) kledingstukken te maken. Deze kledingstukken dienen als canvas waar Nooteboom Textiles zelf haar digitale prints op kan laten zien. De allerbeste kledingstukken worden uiteindelijk gebruikt om de mogelijkheden van toepassingen van de stoffen op de webshop en in promotiemateriaal van Nooteboom Textiles te tonen. De autonome groep creëerde ondertussen objecten met stoffen uit onze Zomer Collectie. Hier werden geen kledingstukken ontworpen maar kunstwerken die op creatieve en moderne wijze onze stoffen laten zien. De drie best beoordeelde objecten staan inmiddels tentoongesteld in de showroom van Nooteboom Textiles.

HET RESULTAAT

Deze unieke samenwerking heeft uiteindelijk ruim 20 kledingstukken opgeleverd die commercieel worden ingezet om de toepassingen van de stof te tonen op de webshop van Nooteboom Textiles en daarnaast een reeks prachtige objecten die op unieke wijze onze stoffen laten zien. Namens het hele team willen wij de studenten van het Koning Willem I College bedanken voor hun inzet, passie en creativiteit.

 

Ajouté au panier

0
N° ART.
Chat